Informacja o Administratorze oraz przetwarzaniu danych osobowych

Administratorem podanych przez Ciebie danych osobowych jest Angelika Stawowy prowadząca
działalność gospodarczą pod firmą Angelika Stawowy z siedzibą przy ul. Życzliwej 16/3a, 53-030
Wrocław, nr REGON 362566280, NIP 6912372556, zarejestrowana w Centralnej Ewidencji i
Informacji o Działalności Gospodarczej. Przywiązuje szczególną wagę do prywatności
użytkowników korzystających ze strony internetowej https://jakzaczacbiznes.pl/ .
Inspektorem danych u Administratora jest Angelika Stawowy (kontakt@jakzaczacbiznes.pl).
Jeżeli masz pytania dotyczące ochrony danych osobowych, napisz do nas na adres
kontakt@jakzaczacbiznes.pl lub na nasz adres pocztowy: Angelika Stawowy ul. Życzliwa 16/3a,
53-030 Wrocław.
Zbieranie danych osobowych następuje dobrowolnie np. za pomocą telefonu, poczty e-mail,
stosowane formularze na stronie internetowej. Za pomocą tych środków możesz przekazać nam
swoje dane osobowe, które mogą zawierać:
Imię i nazwisko
Adres e-mail
Nr telefonu
Adres zamieszkania
Podsumowując, Twoje dane osobowe możemy zbierać i później przetwarzać w celach:
Odpowiadania na Twoje zapytania (jeśli zadzwoniłeś lub napisałeś do nas z pytaniem – w tym
pytaniem o ofertę i/lub poprosiłeś o przygotowanie oferty),
Marketingu własnych produktów,
Przesyłania newsletterów – jeśli, wyraziłeś na to zgodę.
Podstawą przetwarzania przez nas Twoich danych jest Twoja zgoda.
Jeśli zapisałeś się na newsletter, Twoje dane będą przekazywane firmie świadczącej usługi e-
mail marketingu i CRM.
Przekazanie Twoich danych jest zazwyczaj dobrowolne. Podanie danych do umowy jest
konieczne w celu jej realizacji. Z kolei podanie adresu e-mail jest konieczne, jeśli chcesz
otrzymywać newsletter, informacje o aktualizacjach produktów lub darmowe produkty/usługi.
Na podstawie zebranych danych dokonujemy profilowania, czyli określamy cechy i preferencje
osób dotyczące naszych produktów i usług.
Twoje dane są przez nas zabezpieczone, poprzez stosowanie środków organizacyjnych i
technicznych, koniecznych i odpowiednich dla zapobiegnięcia ryzyka naruszenia Twoich praw lub
wolności. W szczególności zabezpieczamy Twoje dane osobowe przed udostępnieniem ich
osobom nieupoważnionym, a także przed uszkodzeniem lub utratą.
W każdej chwili masz prawo dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub
zmniejszenia zakresu, w którym przetwarzamy Twoje dane. Możesz też zawsze wnieść sprzeciw
wobec przetwarzania Twoich danych osobowych na cele marketingowe.
W każdej chwili możesz żądać przeniesienia swoich danych do innego administratora danych.
Twoje dane będziemy przetwarzać tak długo, jak długo nie wycofasz udzielonej nam zgody
kontaktując się z nami na adres e-mail kontakt@jakzaczacbiznes.pl .
Przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezes Urzędu Ochrony Danych
Osobowych) co do przetwarzania Twoich danych osobowych.
Polityka Cookie
Ta strona internetowa zapisuje na Twoim komputerze, a dokładniej w schowku Twojej
przeglądarki internetowej (np. Firefox, Internet Explorer, Chrome) na Twoim koncie użytkownika
komputera (lub telefonu), na którym łączysz się z Internetem, tzw. pliki cookie.
Dzięki plikom cookie wykorzystywanym na tej stronie internetowej w systemach statystyk
internetowych autor tego bloga, wie jak wielu użytkowników na niego zagląda co
konkretnieczytają, oraz co pomijają. Pozwala to stale ulepszać tego bloga. Dodatkowo pliki
Cookiem wykorzystywane na tej stronie internetowej do poprawnego działania wtyczek
społecznościowych, które pozwalają łatwo publikować wpisy z tego bloga na stronach serwisów
społecznościowych takich jak Facebook, Google+, Twitter czy Pinterest, Instagram.
Jeżeli uważasz, że obecność plików cookie narusza Twoją prywatność, możesz w każdej chwili je

wyłączyć – zarówno dla konkretnej witryny albo w ogóle dla wszystkich połączeń z Twojej
przeglądarki (Pamiętaj, że może to skutkować brakiem możliwości działania wybranych
funkcjonalności stron internetowych).
Jak wyłączyć pliki Cookie w Twojej przeglądarce?
Poniżej znajdują się instrukcje wyłączenia plików Cookie w popularnych przeglądarkach
internetowych. Jeżeli Twoja przeglądarka nie pasuje do żadnego z podanych poniżej opisów,
poszukaj pomocy na stronie twórcy przeglądarki lub w jej pliku pomocy.
Google Chrome
Przeglądarka ta oprócz możliwości wyczyszczenia plików cookie pozwala przejrzeć szczegółowy
opis funkcji prywatności przeglądarki.Aby wyczyścić pliki cookies i inne dane przeglądania, kliknij
na przycisk z trzema poziomymi kreskami, który znajduje się po prawej stronie paska adresu – z
pojawiającego się menu wybierz „Narzędzia” a następnie „Wyczyść dane przeglądania”.
Szczegółowy opis funkcji prywatności przeglądarki znajduje się pod linkiem „Więcej informacji”.
Mozilla Firefox
Ta przeglądarka udostępnia Ci możliwość określenia czy nie chcesz być śledzony poprzez pliki
cookie w ogóle czy też chcesz usunąć określone pliki cookie konkretnych witryn internetowych.
Aby określić te ustawienia w menu „Narzędzia” wybierz „Opcje” a w nich zakładkę „Prywatność”.
Microsoft Internet Explorer
Dzięki specjalnemu suwakowi możesz określić ogólny poziom swoje prywatności. Dodatkowo
korzystając z przycisku „Witryny”, możesz decydować o ustawieniach dla konkretnych serwisów
internetowych. Aby określić te ustawienia w menu „Narzędzia” wybierz „Opcje internetowe” a w
nich zakładkę „Prywatność”.
Opera
Korzystając z przycisku „Opera” umieszczonego w lewym górnym rogu należy otworzyć menu
oraz wybrać w nim „Ustawienia” a dalej opcję „Wyczyść historię przeglądania”. Dodatkowo
znajduje się tam przycisk „Zarządzaj ciasteczkami…”, który pozwala na bardziej zaawansowane
zarządzanie opcjami dla poszczególnych stron internetowych.
Apple Safari
Korzystając z menu „Safari” wybierz „Preferencje” a w nim zakładkę „Prywatność”. Zakładka ta
zawiera rozbudowane opcje dotyczące plików cookie.
Telefony komórkowe, tablety oraz inne urządzenia mobilne
Każdy rodzaj urządzenia mobilnego, może obsługiwać taką funkcjonalność w inny sposób
zależnie od rodzaju urządzenia i wykorzystywanej platformy. Dlatego należy zapoznać się z
ustawieniami prywatności w pliku pomocy, dokumentacji lub instrukcji obsługi danego urządzenia
lub systemu operacyjnego.