Informacja o Administratorze oraz przetwarzaniu danych osobowych

I. Administratorem podanych przez Ciebie danych osobowych jest Angelika Stawowy prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Angelika Stawowy z siedzibą przy ul. Życzliwej 16/3a, 53-030Wrocław, nr REGON 362566280, NIP 6912372556, zarejestrowana w Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (organ prowadzący rejestr, do którego wpisana jest firma). Przywiązuje szczególną wagę do prywatności użytkowników korzystających ze strony internetowej https://jakzaczacbiznes.pl/.

II. Inspektorem danych u Administratora jest Angelika Stawowy (kontakt@jakzaczacbiznes.pl). Jeżeli masz pytania dotyczące ochrony danych osobowych, napisz do nas na adres kontakt@jakzaczacbiznes.pl lub na nasz adres pocztowy: Angelika Stawowy ul. Życzliwa 16/3a, 53-030 Wrocław.

III. Zbieranie danych osobowych następuje dobrowolnie np. za pomocą telefonu, poczty e-mail, stosowane formularze na stronie internetowej. Za pomocą tych środków możesz przekazać nam swoje dane osobowe, które mogą zawierać:

  1. Imię i nazwisko
  2. Adres e-mail
  3. Nr telefonu
  4. Adres zamieszkania

IV. Podsumowując, Twoje dane osobowe możemy zbierać i później przetwarzać w celach:

  1. Odpowiadania na Twoje zapytania (jeśli zadzwoniłeś lub napisałeś do nas z pytaniem – w tym pytaniem o ofertę i/lub poprosiłeś o przygotowanie oferty),
  2. Marketingu własnych produktów,
  3. Przesyłania newsletterów – jeśli, wyraziłeś na to zgodę.

V. Podstawą przetwarzania przez nas Twoich danych jest Twoja zgoda.

VI. Jeśli zapisałeś się na newsletter, Twoje dane będą przekazywane firmie świadczącej usługi e-mail marketingu i CRM.

VII. Przekazanie Twoich danych jest zazwyczaj dobrowolne. Podanie danych do umowy jest konieczne w celu jej realizacji. Z kolei podanie adresu e-mail jest konieczne, jeśli chcesz otrzymywać newsletter, informacje o aktualizacjach produktów lub darmowe produkty/usługi.

VIII. Na podstawie zebranych danych dokonujemy profilowania, czyli określamy cechy i preferencje osób dotyczące naszych produktów i usług.

IX. Twoje dane są przez nas zabezpieczone, poprzez stosowanie środków organizacyjnych i technicznych, koniecznych i odpowiednich dla zapobiegnięcia ryzyka naruszenia Twoich praw lub wolności. W szczególności zabezpieczamy Twoje dane osobowe przed udostępnieniem ich osobom nieupoważnionym, a także przed uszkodzeniem lub utratą.

X. W każdej chwili masz prawo dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub zmniejszenia zakresu, w którym przetwarzamy Twoje dane. Możesz też zawsze wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych na cele marketingowe.

XI. W każdej chwili możesz żądać przeniesienia swoich danych do innego administratora danych.

XII. Twoje dane będziemy przetwarzać tak długo, jak długo nie wycofasz udzielonej nam zgody kontaktując się z nami na adres e-mail kontakt@jakzaczacbiznes.pl .

XIII. Przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych) co do przetwarzania Twoich danych osobowych.

XIV. W sprawach nieuregulowanych Regulaminem zastosowanie mają postanowienia Kodeksu cywilnego i i odpowiednich ustaw prawa polskiego, a także prawa Unii Europejskiej, w szczególności RODO (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).


Polityka Cookie

Ta strona internetowa zapisuje na Twoim komputerze, a dokładniej w schowku Twojej przeglądarki internetowej (np. Firefox, Microsoft Edge, Chrome) na Twoim koncie użytkownika komputera (lub telefonu), na którym łączysz się z Internetem, tzw. pliki cookie. Dzięki plikom cookie wykorzystywanym na tej stronie internetowej w systemach statystyk internetowych autor tego bloga, wie jak wielu użytkowników na niego zagląda co konkretnie czytają, oraz co pomijają. Pozwala to stale ulepszać tego bloga. Dodatkowo pliki Cookiem wykorzystywane na tej stronie internetowej do poprawnego działania wtyczek społecznościowych, które pozwalają łatwo publikować wpisy z tego bloga na stronach serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Google+, Twitter czy Pinterest, Instagram.

Jeżeli uważasz, że obecność plików cookie narusza Twoją prywatność, możesz w każdej chwili je wyłączyć – zarówno dla konkretnej witryny albo w ogóle dla wszystkich połączeń z Twojej przeglądarki (Pamiętaj, że może to skutkować brakiem możliwości działania wybranych funkcjonalności stron internetowych).

Jak wyłączyć pliki Cookie w Twojej przeglądarce?

Poniżej znajdują się instrukcje wyłączenia plików Cookie w popularnych przeglądarkach
internetowych. Jeżeli Twoja przeglądarka nie pasuje do żadnego z podanych poniżej opisów,
poszukaj pomocy na stronie twórcy przeglądarki lub w jej pliku pomocy.

I. Google Chrome
Przeglądarka ta oprócz możliwości wyczyszczenia plików cookie pozwala przejrzeć szczegółowy opis funkcji prywatności przeglądarki. Aby wyczyścić pliki cookies i inne dane przeglądania, kliknij na przycisk z trzema poziomymi kreskami, który znajduje się po prawej stronie paska adresu – z pojawiającego się menu wybierz „Narzędzia” a następnie „Wyczyść dane przeglądania”. Szczegółowy opis funkcji prywatności przeglądarki znajduje się pod linkiem „Więcej informacji”.

II. Mozilla FireFox
Ta przeglądarka udostępnia Ci możliwość określenia czy nie chcesz być śledzony poprzez pliki cookie w ogóle czy też chcesz usunąć określone pliki cookie konkretnych witryn internetowych. Aby określić te ustawienia w menu „Narzędzia” wybierz „Opcje” a w nich zakładkę „Prywatność”.

III. Microsoft Edge
Dzięki specjalnemu suwakowi możesz określić ogólny poziom swoje prywatności. Dodatkowo korzystając z przycisku „Witryny”, możesz decydować o ustawieniach dla konkretnych serwisów internetowych. Aby określić te ustawienia w menu „Narzędzia” wybierz „Opcje internetowe” a w nich zakładkę „Prywatność”.

IV. Opera
Korzystając z przycisku „Opera” umieszczonego w lewym górnym rogu należy otworzyć menu oraz wybrać w nim „Ustawienia” a dalej opcję „Wyczyść historię przeglądania”. Dodatkowo znajduje się tam przycisk „Zarządzaj ciasteczkami…”, który pozwala na bardziej zaawansowane zarządzanie opcjami dla poszczególnych stron internetowych.

V. Apple Safari
Korzystając z menu „Safari” wybierz „Preferencje” a w nim zakładkę „Prywatność”. Zakładka ta zawiera rozbudowane opcje dotyczące plików cookie.

VI. Telefony komórkowe, tablety oraz inne urządzenia mobilne
Każdy rodzaj urządzenia mobilnego, może obsługiwać taką funkcjonalność w inny sposób zależnie od rodzaju urządzenia i wykorzystywanej platformy. Dlatego należy zapoznać się z ustawieniami prywatności w pliku pomocy, dokumentacji lub instrukcji obsługi danego urządzenia lub systemu operacyjnego.